Експерти розповіли, яким має бути оптимальний проміжок між вакцинація.

Зараз в Україні йде активна фаза вакцинації і деякі люди вже встигли отримати першу дозу вакцини. До слова, повністю двома дозами вакцини в Україні щеплено лише 4%. Це дуже мало в порівнянні з іншими країнами. Але тим не менш практично в кожному великому місті працює не один масовий центр вакцинації. Кожна людина може записатися на вакцинацію і зробити її собі.

Як з'ясували вчені більш тривалий проміжок між першою і другою дозами вакцини Pfizer-BioNTech змушує імунну систему організму виробляти більше антитіл, що борються з коронавірусом (COVID-19). Експерти рекомендують витримувати інтервал між вакцинами близько восьми тижнів. Це буде найкращий варіант для людини.

Про це повідомили британські вчені, які відзначили, що інтервал між двома щепленнями в 8 тижнів краще рішення проти варіанту вірусу Дельта. Відзначимо, що спочатку було рекомендовано витримувати інтервал в 12 тижнів. Але після від такої затії відмовилися, тому що це виявилося неефективним. Все ж рекомендовано робити менші інтервали між вакцинаціями.

"Вісім тижнів-це золота середина для мене, тому що люди дійсно хочуть отримати дві вакцини (дози), а зараз існує штам Дельта", – розповіла професор Оксфордського університету Сюзанна Дуанчі.

Найгірші показники має інтервал всього в три тижні. Але в той же час хороший результат показали і зовсім маленькі інтервали між першою і другою вакциною.

В Україні уряд активно закликає жителів прищеплюватися і не відкладати це на потім.

Раніше Hyser писав про те, що українців вже попередь про нову ковід-загрозу.

Також писали, що дві області України можуть покинути "зелену зону", ситуація за кількістю хворих погіршується.

Нагадаємо, що у МОЗ зробили довгоочікувану заяву.