Вже з вересня українці можуть отримувати штраф за несплати податку на нерухомість.

Українці вже починають отримувати повідомлення про те, що необхідно сплатити податок на нерухомість. Якщо цього не буде зроблено протягом 60 днів, то вони можуть отримувати вже наступні повідомлення про сплату штрафу. Податкова має повне право почати штрафувати українців вже з початку цього вересня.

Про це йдеться в ст. 266 Податкового кодексу. Платити потрібно за ту площу, яка перевищує норму. Для квартири "нормою" вважається 60 квадратів на людину, а для будинків – 120 квадратних метрів. За кожен" зайвий " квадрат потрібно платити 70,8 грн.

Порахувати, скільки потрібно буде заплатити зовсім не складно. Наприклад, якщо на кожну людину припадає по 100 квадратних метрів, то потрібно буде оплатити додатково за 40 квадратних метрів.

Цього року це 2,8 тис.грн. Ті, хто вчасно не заплатить, повинні заплатити штраф.

Так:

  • якщо заплатити із запізненням до 30 днів, то штраф складе 10%;

  • якщо затримати довше, ніж на 30 днів, то штраф заплатить 20%.

Тому українцям настійно рекомендують не затягувати з оплатою і вчасно вносити всі платежі. Тому що якщо людина не сплатить і штраф, то він буде рости і тоді буде поданий позов до суду.

У той же час депутати займаються розробкою нового закону щодо податку на нерухомість. У документі пропонується враховувати не Розмір житла, а його вартість. На думку політиків це більш важливо. Тому що житло, яке розташоване в престижних районах коштує набагато більше, ніж в невеликих населених пунктах. Але при цьому за площею воно може бути набагато менше і людина взагалі не буде платити ніякої податок на нерухомість.

Раніше Hyser писав про те, що улюблена країна українців вводить податок на виїзд.

Також писали, що вже через пару років українці самі будуть відкладати собі на пенсію.

Нагадаємо, що українцям розповіли про нові податки на нерухомість.