Поганий приклад Франції та Німеччини, де дозволяється вживання незначної кількості вина або пива сідаючи за кермо робить свою згубну справу в країнах Східної Європи. Ще б пак, щоб відповідальність була мега сувора, то навряд чи в крові 7-8% водіїв знаходили б алкоголь. З цієї причини і великої кількості ДТП вдалося б уникнути.

Сьогодні, 24 липня, у Польщі на шляху 784 у селі вигода поблизу міста Радомсько спричинив масштабну аварію саме водій напідпитку.

Так, о 6: 20 поліція отримала повідомлення про зіткнення двох транспортних засобів, в результаті чого багато людей отримали пошкодження.

Як виявилося, ДТП спровокувала 36-річна водій легкового автомобіля Nissan Quashquai, яка несподівано вискочила на зустрічну смугу. Її тест на алкоголь показав 4 проміле. Поліція вже встановила, що винуватиця аварії-мешканка сусіднього села Гідле.

Як зазначила представниця поліції Радомсько Анета Власлова, автомобіль Nissan спровокував автотрощу з автобусом Volkswagen. Обидві машини в результаті аварії злетіли з дороги і опинилися в канавах на протилежних сторонах дороги.

В автобусі їхали дев'ять осіб, у тому числі семеро громадян України, всі вони отримали поранення і були госпіталізовані. Наразі відомо, що постраждалі перебувають у лікарнях Лодзя, Радомсько, Честонхова та Пйотркува Трибунальського. За даними поліції, троє з них перебувають у важкому стані, який загрожує їхньому життю.

Про інцидент повідомило в Twitter посольство України у Польщі. Там зазначили, що розшарування ДТП перебуває на контролі посольства, ЦКУ в Кракові та Департаменту консульської служби МЗС України. Станом на 16: 00 посольство повідомило, що 1 українець вже виписаний з лікарні, а в медичних установах перебувають 6 громадян України.

Раніше Hyser писав, що у Бердянську сталася страшна НП.

Також наш портал повідомляв, що у Миколаєві невідомі вкрали з машини 85 тисяч доларів.

Нагадавши, у Києві суддя "під мухою" влаштувала ДТП.