В Україні оголошено вкрай високий рівень пожежної небезпеки.

Так, в Україні на найближчі дні оголошено вкрай високий рівень пожежної небезпеки. Громадян закликають проявити особливу пильність і не розпалювати вогонь на відкритій місцевості. Так як це в будь-який момент може привести до пожежі. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Так, 24-26 липня надзвичайна пожежна небезпека оголошена в у східних областях, Волинській області, Житомирській області, Криму.

Також 26 липня: у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Сумській, Миколаївській областях.

Як розповіли рятувальники, що такий прогноз може значно збільшити кількість загорянь по всій території України. Такі пожежі легко можуть перекинутися на житлові будинки і як результат постраждають люди.

Як розповідають рятувальники, що найчастіше причиною пожеж у лісових насадженнях є людська легковажність. В окрему графу варто виділити підпал сухої трави. Цього року такі випадки вже були зафіксовані. Минулого року це призвело до катастрофічних пожеж в результаті якого постраждали люди.

Деякі села були повністю знищені. Зокрема, постраждала Чорнобильська зона. Там вигоріла величезна кількість лісів.

Саме громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття в лісах або спалюючи його на присадибних ділянках.

Такі дії призводять до виникнення пожеж. Це дуже і дуже небезпечно в першу чергу для людини. Тому не варто себе так легковажності вести і наражати на небезпеку. Адже у вогні також гине велика кількість тварин.

Раніше Hyser писав про те, що по Україні знову вдарила сильна негода.

Також писали, що українців попередили про аномалію, яка може незабаром початися.

Нагадаємо, що у Рівненській області сталася ДТП.