Кажуть, що фехтування - це бойове мистецтво для інтелектуалів, адже в цьому виді спорту необхідно багато думати, прораховувати ходи суперника і приймати швидкі рішення. Чи то українські чоловіки занадто повільні, чи то цей напрямок не особливо в спорті розвинений, але факт залишається фактом - у чоловічому фехтуванні за останні 17 років європейських або світових перемог не було. Все змінив ігор Рейзлін.

Так, стало відомо, що 25 липня фехтувальник ігор Рейзлін приніс Україні другу медаль на змаганнях в Токіо. 36-річний шпажист виграв "бронзу" в індивідуальній першості. Сутичка з італійцем Андреа Сантареллі завершилася з рахунком 15:12, повідомляти прес-служба НОК України. .

При цьому друге місце дісталося угорцю Георгію Шиклоші, а ось олімпійським чемпіоном у цій дисципліні став француз Ромен Канонн, який здолав нашого співвітчизника в півфіналі.

Відзначимо, що що медаль Рейзліна-перша українська нагорода олімпійського турніру в чоловічій шпазі за всю історію.

"Зараз не можу описати свої емоції, оскільки до кінця ще НЕ усвідомлюю важливість свого досягнення. Після бою радів, навіть вперше за довгий час навіть закричав", — розповів чемпіон відразу після змагань.

Свого олімпійську медаль Ігор присвятив найголовнішому в його житті людині - батькові та тренеру Дмитру Рейзліну. Крім того він згадав, що найгарячішими його вболівальниками є його дружина і діти, а також зазначив, що підтримка укранців відчувається навіть за тисячі км.

До речі, на цьому боротьба Рейзліна в Токіо не завершилася, так як спортсмен висловив величезне бажання завоювати ще одну медаль і допомогти піднятися на п'єдестал Олімпіади всій команді.

Раніше Hyser писав про першій призерці України на Олімпіаді.

Також наш портал повідомляв що Денис Берінчик переміг зірку UFC Артема Лобова в бою на голих кулаках

Нагадавши, вихід українських олімпійців у Токіо супроводили моторошним фото.