У мережі показали фотографію однієї з цікавих моделей виробництва ЗАЗ

Одним з ключових факторів у розвитку автовиробників є можливість заповнити порожні на автомобільному ринку ніші, і, треба сказати, Запорізький автомобілебудівний завод з цим досить успішно справлявся. Приклад подібного автомобіля показав Instagram-аккаунт "zazgarage".

Так, в певний момент на українському ринку дуже затребуваними стали автомобілі, які дозволяють займатися дрібним приватним підприємництвом. Саме завдяки такому попиту з конвеєра ЗАЗ почала сходити модель ЗАЗ-110247, яка отримала назву Tavria Nova.

Так, даний автомобіль являв собою відчутно доопрацьовану версію класичного полюбився багатьом українським автолюбителям хетчбека "Таврія". Від оригіналу фургон відрізнявся зміненою кришкою багажного відсіку, завдяки якій в автомобіль можна було помістити набагато більш величезні вантажі. Система третьої двері була стандартною і дозволяла встановлювати і звичайну кришку.

Під капотом підприємницького універсалу на основі "Таврії" стояв двигун МеМЗ-245, робочий об'єм якого становить 1,1 літр. Пізніше, вже в 2000 році в серію була випущена ще модифікація "нові", яку в рух приводив вже 1,2-літровий двигун МеМЗ-2457.

Примітно, що такий нехитрий український Універсал навіть поставлявся за кордон у вигляді окремої модифікації з правим кермом, тобто машина поставлялася в держави з лівостороннім рухом. У автомобіля навіть розроблялася санітарна модифікація, проте в серію її так і не пустили.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в уряді розробляють закон, що забороняє покупку автомобілів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали незвичайні і унікальні "Жигулі" з дерев'яним кузовом.

Також "Hyser" писав, що в уряді заявили про те, що в Україні почнуть виробляти рідкісний вид автомобілів.