Українці зіткнулися з тим, що банки не приймають в них деякі доларові банкноти

Українські банки й обмінники відмовляються приймати банкноти номіналом в 100 доларів. Це стосується не всіх купюр, а тільки тих, що були випущені в 1993 році. Відзначається, що детектор банкнот не здатний визначити їх справжність, тому їх не приймають, побоюючись підробок. Такі банкноти пропонують відправити в банк закордон для обміну. З такою проблемою зіткнулася Українка, яка поділилася подробицями інциденту на профільному форумі "Мінфін".

Жінка розповіла, що у її мами завалялася стара 100-доларова банкнота 1993 року. Вона вирішила обміняти валюту в Ощадбанку, але там їй в цьому відмовили. Співробітники банку запропонували забрати банкноту на інкасо для того, щоб її поміняли, проте чекати потрібно півтора року і плюс оплатити цю послугу.

У надії, що банкноту все-таки можна обміняти Українка звернулася в Альфа-банк. Однак співробітник банку зовсім заявила, що купюра фальшива і пригрозила, що викличе правоохоронців, щоб ті розібралися в ситуації. Як з'ясувалося пізніше банкнота справжня, але детектор не може розпізнати її, оскільки за 28 років змінилися захисні елементи на банкнотах.

За словами жінки вона розуміла, що в банку можуть надати в обміні банкноти, але вона ніяк не очікувала, що співробітники фінустанови без будь-якої експертизи почнуть звинувачувати її, підвищувати голос і погрожувати правоохоронними органами.

Раніше портал Hyser повідомляв, що експерти розповіли про мітки на гривневих купюрах, які видають підробку.

Також наш портал інформував, що українців попередили про проблеми в обмінниках: долари більше не приймають.

Нагадаємо, що Національний банк випустив нову монету, яку не візьмуть у магазинах.