Українцям розповіли, коли і де чекати платні дороги.

В Україні серйозно взялися за платні дороги, які раніше анонсували всім українцям. Відзначимо, що такі дороги дуже популярні у всьому світі. Тепер же вони можуть з'явитися і в Україні. Але далеко не всі українці готові платити за проїзд по них.

Як виявилося, плата за такими дорогами буде відрізнятися від транспортного засобу. Всього в Україні планують ввести в експлуатацію шість платних доріг.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на Міністерство інфраструктури України.

Як зазначили у відомстві, йдеться про запуск шести автомобільних доріг. Їх обслуговування буде проходити спільно з інвесторами відповідно до технічних норм. Це закладено в умовах.

Вартість проїзду по дорозі залежатиме від транспортного засобу і коливатиметься від 73 копійок до 4 гривень 14 копійок за кілометр.

Проект платних доріг в Україні має бути реалізований до 2023 року. Це закладено в список пріоритетних інвестиційних проектів держави.

Вже складено список доріг, які в Україні будуть платними:

  • M-29/M-04 / M-18 – Харків-Дніпро-Запоріжжя;
  • M-03-Бориспіль-Полтава;
  • M - 14-Херсон-Миколаїв;
  • M-06-Київ-Житомир-Рівне;
  • M-08 / M-19 – Ягодин-Ковель-Луцьк;
  • M-04 / H-11 – Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв.

Але при цьому в обов'язковому порядку в Україні повинні бути і безкоштовні альтернативні дороги, щоб кожна людина могла вибирати по якій йому буде комфортно їхати.

Нагадаємо, з березня 2020 року в Україні триває проект "велике будівництво". У його рамках відбувається Капітальний ремонт і будівництво доріг по всій території України. Також в ремонті задіяні й інші інфраструктури.

Раніше Hyser писав про те, що на трасі "Київ-Одеса" автобус потрапив у серйозне ДТП, дуже багато постраждалих.

Також писали, що водіїв вже попередь про "сюрпризи" на дорогах.

Нагадаємо, що в Україні розпочали роботи камери автофіксацій порушень ПДР.