У разі чергового локдауну українцям, які мають паспорт вакцинації, можуть надаватися деякі привілеї

У західних країнах почали вводити заборони на відвідування громадських місць і заходів для громадян, які не мають паспорта вакцинації. Чи можливий такий варіант розвитку подій в Україні, розповіли в програмі "Сьогодні Новини"на телеканалі Україна 24.

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна громадяни, які вакцинувалися від коронавірусної інфекції можуть отримати деякі привілеї, якщо в країні знову будуть вводитися жорсткі карантинні обмеження.

Голова Національної програми імунізації Центру громадського здоров'я Олександр Заїка у свою чергу також припустив, що уряд може дозволити вакцинованим громадянам відвідувати громадські заклади під час локдауну та інші місця скупчення людей. Однак на цей час це тільки припущення, оскільки рішення поки не прийнято.

Разом з тим в Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що вакцинація в Україні проходить на добровільній основі, і навіть лікарі можуть відмовитися від щеплення.

До слова, експерти вже почали прогнозувати нову хвилю пандемії. Відзначається, що різке зростання захворюваності припаде на кінець серпня - початок вересня. Якраз в цей період всі повернуться з відпусток. Допускається, що нова хвиля коронавірусу може бути ще небезпечнішою ніж попередні, оскільки по світу поширюється новий штам "Дельта". Українцям рекомендують вакцинуватися. Це не захистить від вірусу на 100%, проте значно пом'якшує перебіг хвороби.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я попередили про побічні ефекти від вакцинації.

Також наш портал інформував, що у Британії виявили ще одну мутацію коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що у МОЗ заявили про старт п'ятого етапу вакцинації: зробити щеплення зможе кожен бажаючий.