Зеленський зачищає інформаційний простір України від альтернативної інформації, яка кардинально відрізняється від усього того, що віщають лояльні до влади ЗМІ. Закриті телеканали " 112 Україна», NewsOne і ZIK не просто критикували в ефірі Президента і уряд, вони показували те, що важливо і цікаво простим українцям. І саме це найбільше злякало керівництво країни. Про це в ефірі каналу "112 Україна» сказала політичний експерт Олена Маркосян.

"Тут логіка працює дуже жорстка, вона насамперед спрямована на те, щоб не було в інформаційному просторі України альтернативного порядку. Зрозумійте, що найголовніше робили ці три телеканали – вони видавали свій порядок денний інформаційний, тобто те, що реально цікавило людей», – сказала експерт.

Вона підкреслила, що будь-яка альтернативна думка в засобах масової інформації заважає владі нав'язувати людям свій політично заангажований Порядок денний.

"Якщо ви подивитеся так звані наші провладні канали і будь-які ЗМІ, там є своя повістка. Подивіться "Українську правду", про що вони пишуть, про що вони говорять. Ось це та повістка політична, яка нав'язується із зовні. І раптом з'являється три телеканали, які дають свій порядок денний, свою новинну стрічку, і вже там не важливо, хто прийшов і що сказав, це вже вдруге», – підкреслила Олена Маркосян.

Нагадаємо, народний депутат України, голова політради партії " опозиційна платформа - за життя» Віктор Медведчук заявив, що Володимир Зеленський не там шукає причину падіння свого рейтингу, і телеканали, конструктивно і об'єктивно критикують його владу, тут ні при чому. Парламентарій підкреслив, що рейтинг Президента стрімко падає тому, що він відмовляється відповідати на важливі для українців питання.