У Пенсійному фонді заявили про те, що фінансування пенсія за лютий триває.

Так, в Пенсійному фонді на офіційній сторінці в соціальній мережі заявили про те, що фінансування лютневих виплат триває. Це говорить про те, що в цьому місяці ніяких затримок по виплатах не буде. Всі пенсіонери зможуть отримати свої гроші вчасно.

Відомо, що сьогодні, 16 лютого, було спрямовано 1,7 млрд грн на виплати пенсіонерам. Фінансування лютневих пенсій на загальну суму 25,6 млрд грн повністю забезпечено.

Крім того, в Пенсійному фонді підтвердили, що всі виплати людям пенсійного віку будуть проведені в раніше прийнятому порядку.

Нагадаємо, що в уряді постійно працюють над тим, щоб збільшити пенсійні виплати. Відомо, що у 2021 році буде зроблено два підвищення пенсій. Але збільшені виплати зможуть отримати не всі люди, тому що це залежить від багатьох факторів. Крім того, планується проведення автоматичного перерахунку пенсій.

Також розробляється механізм введення додаткових надбавок до пенсій. Наприклад, доплату в розмірі 500 гривень можуть отримувати люди, яким вже виповнилося 80 років. Таке нововведення вже набрало чинності.

Також варто нагадати, що пенсійні виплати прив'язані до мінімальної зарплати, яку не так давно підняли до рівня в 6000 тисяч гривень. Тому практично всі пенсійні виплати були перераховані. Але в даному випадку надбавка не була настільки істотною.

Крім того, в уряді розглядають варіант збільшення соціальних виплат. Адже багато з них на цей час не відповідають запитам українців.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, наскільки будуть збільшені виплати українців в результаті індексацій пенсій.

Також писали, що українців обрадували черговим перерахунком пенсій.

Нагадаємо, що стало відомо, хто позбудеться виплат після індексації пенсій.