Сьогодні, 16 лютого відбулося безліч цікавих подій. Hyser зробив добірку найбільш важливих з них.

Інформацією про те, хто в Україні має право на 100% пільгу при оплаті
комунальних платежів, поділилася глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, цим правом можуть скористатися учасники бойових дій. Тобто вони фактично можуть не платити за комунальні платежі. Також частково компенсують людям, які не в змозі оплатити збільшені ціни.

Влада розглядає новий вид виплати субсидій українцям.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков виступив з ініціативою запровадити новий механізм виплати субсидій українцям авансом. Також депутатами розглядатимуться виплати субсидій наперед.

Разумков вважає, що його пропозицію чиновники зобов'язані розглянути, адже ці нововведення в першу чергу допоможуть населенню.


Громадянам України зроблять перерахунок пенсій з настанням весни.

У березні кожного року в уряді запропонували проводити індексацію пенсій, і в цьому році обсяг надбавки складе 11 відсотків. Втім, подібне підвищення торкнеться тільки базового розміру пенсії, доплати за стаж понад мінімальний та інші надбавки для різних категорій громадян похилого віку враховуватися не будуть. Варто окремо відзначити, що розмір індексації розраховується виходячи з темпу зростання середньої заробітної плати, за період останніх трьох років.

Тарифи на комунальні послуги перераховуватимуть за іншою методикою.

Про те, що Кабінет Міністрів України прийняв рішення підіймати вартість на компослуги тільки після завершення опалювального сезону, на форумі "Україна 30. Платіжка", повідомила голова Міністерства соціальної політики Марина Лазебна. Зокрема, глава соціального відомства, підкреслила, що збільшувати тарифи на ЖКГ в період дії опалювального сезону є неправильною практикою, тому, що люди ні психологічно, ні економічно, все ще не готові до нових тарифів.

Тепер, швидше за все, українцям будуть підіймати вартість газу, електроенергії, централізованого опалення та води в період між сезонами, тобто з квітня по жовтень.

Синоптик
Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в Україні найближчими днями.

Вона попередила, що завтра, 17 лютого, у багатьох регіонах України, зокрема, у західних, буде сніг. Його принесе атмосферний фронт Північної циклонічності Юкону. А ось зливи можуть бути в Київській та Житомирській областях.