Медики допомогли пацієнтці незвичайним способом

Таку історію розповіли працівники центру «Екстреної медичної допомоги та катастроф міста Києва». За їх словами, це сталося з молодою мамою, що проживає в Дарницькому районі столиці. Виявилося, що жінка народила дитину прямо вдома, але все ж отримала допомогу лікарів – скористувавшись соціальними мережами.

Як пояснили медики, ця жінка не була на обліку в жіночій консультації. Цілком можливо, що вона з самого початку хотіла народжувати вдома. В результаті трапилося так, що дитина в 26-річної жінки народилася недоношеною. Відомо, що чоловік породіллі викликав додому медиків. В результат лікар допомагав при пологах за допомогою Skype. По суті, це були пологи в дистанційному режимі. Дитина народилася на 36 тижні.

Медики відзначають, що в нашій країні народжувати вдома дозволяється. Це не буде порушенням закону, тож за правилами жінка сама має змогу обирати – чи поїде вона в пологовий будинок, чи залишиться у себе в помешканні. Однак це не завжди добре, вважає акушер-гінеколог КНП «Київській міський пологовий будинок №6» Наталя Яремчук.

За словами лікарки, в даному випадку треба заздалегідь продумати всі ризики. В її лікарню часто привозили жінок, які обрали пологи вдома, однак в результаті щось пішло не за планом. Приблизно два рази на місяць лікарі стикаються з таким. За словами Наталі Яремчук, на щастя, з жінками все зазвичай нормально, але з дітьми не завжди – в деяких випадках, на жаль, є і смерті. Тож з таких причин експерти все ж радять проводити пологи під наглядом лікарів, або хоча б, щоб жінка була на обліку в жіночій консультації. Однак в випадку з пологами та лікарем по соцмережі медики точно вкотре довели, що вони максимально готові надати допомогу в будь-якому вигляді.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що в Україні суттєво зростуть ціни на медичні послуги. Стало відомо, за що та скільки доведеться платити.

Також повідомлялося, що в Міністерстві охорони здоров’я розповіли, кому не стануть робити щеплення під час вакцинації від коронавірусу. З’явилися подробиці.

Крім того, інфекціоніст розповів, чи буде в Україні наступна хвиля пандемії коронавіруса. З’явилися деталі ситуації.