Уряд повернув в країні адаптивний карантин по зонах

Після того, як захворюваність коронавірусом знизилася, в Кабінеті Міністрів вирішили повернути в Україні адаптивний карантин і продовжити режим надзвичайної ситуації через епідемію в країні ще на 2 місяці, тобто до травня.

Про це на засіданні Кабінету міністрів у середу, 17 лютого, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Змінити формат обмежень в бік ослаблення вирішили через стабілізацію ситуації з коронавірусом.

За словами прем'єра, ця тема активно обговорювалася в уряді. Він також пояснив, що крім продовження карантину і режиму НС, влада введе адаптивний карантин з чотирма зонами з різними рівнями карантинних обмежень.

За замовчуванням в умовному місті діятиме жовтий рівень карантинних обмежень. Якщо ж ситуація із захворюваністю буде погіршуватися, то населеному пункту буде присвоєно помаранчевий рівень карантину згідно з рішенням уповноважених комісій. Червона зона, як і влітку, буде вводитися тільки в разі виникнення серйозного навантаження на систему охорони здоров'я.

Поділ на зони буде діяти в цілому по країні або на рівні регіонів, а не на рівні міст і районів, як було раніше.

22 лютого вся територія України буде віднесена до "жовтої" зоні.

Нагадаємо, що в Жовтих карантинних зонах почне заборонятися відвідування закладів соціального захисту, в яких перебувають літні люди, крім тих, в яких Послуги надаються екстрено, а в червоних зонах зупиняється робота громадського транспорту, відвідування шкіл і діяльність ТРЦ.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що незважаючи на істотний спад в захворюваності коронавірусом в Україні, медики пророкують настання третьої хвилі епідемії і вже назвали її терміни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві охорони здоров'я здивували українців новиною про те, що карантин в Україні можуть продовжити і розповіли, які обмеження будуть діяти в такому випадку.

Також "Hyser" писав, що глава МОЗ Максим Степанов звернувся до українців щодо вакцинації в Україні і заявив, що китайська вакцина буде абсолютно безкоштовною для громадян.