У Туреччині починають послаблювати карантин, що це означає для туристів

З наближенням весни все більше громадян замислюються про те, де вони проведуть свою відпустку. Це пов'язано частково і з погодою, адже весна - пора пробудження природи і хочеться добре відпочити після холодів. Замість Одеси українці вже давно полюбили закордонні курорти. Наприклад, у Туреччині зважилися послабити карантин, що потрібно знати українцям, повідомляє Daily Sabah.

З березня 2021 року президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прийняв рішення пом'якшити карантинні заходи. Однак, він прийняв рішення, що послаблення торкнуться не всієї країни, а лише частини регіонів.

Зокрема, як і раніше залишиться діяти комендантська година з 21: 00 до 05: 00 вводиться в будні і з п'ятниці по понеділок.

Але після оцінки епідеміологічної ситуації в регіонах, його будуть поступово скасовувати. Як і в Україні, в Туреччині теж ділитимуть регіони на зони.

Однак, якщо у нас використовують "кольори", то в Туреччині регіони діляться на 4 категорії: високого, помірного, середнього і низького ризику. Від епідеміологічної ситуації в регіоні і буде залежати, до якого ступеню ризику він відноситься і які заходи слід вводити.

Наприклад, в регіонах з низьким ризиком комендантська година буде скасовуватися.

Також найближчими днями буде офіційно повідомлено, як працюватимуть ресторани, кафе та інші заклади громадського харчування.

З середини січня в Туреччині стали вакцинувати китайською вакциною компанії Sinovac. Серед перших зробив щеплення міністр охорони здоров'я.

До слова, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган теж вже встиг отримати два щеплення від COVID-19.

Раніше портал Hyser повідомляв, що названо кількість вихідних та святкових днів у березні 2021, скільки українці відпочиватимуть.

Також портал писав, що жителів Франції налякала природна аномалія, там випав сніг незвичайного кольору. Феномен сильно злякав жителів, вражаючі кадри.

Нагадуємо, що в Україні хочуть створити реєстр, в якому буде вказана вся інформація щодо осіб, які пройшли процедуру вакцинації від COVID-19. Цей документ знадобиться тим, хто часто подорожує.