Кабінет Міністрів України вирішив змінити чинне Положення, що стосується термінового призову

Про те, що 20 січня цього року, Постановою Уряду були внесені поправки в чинний раніше документ, повідомляє пресслужба Збройних Сил України.

Призов. Фото: скриншот YouTube-видео
Призов. Фото: скріншот YouTube-відео

Зміни, в першу чергу, торкнуться всіх процесів, пов'язаних із заходами, спрямованими на проведення та підготовку строкового призову на військову службу. Також будуть переглянуті й правила прийняття призовників, які бажають пройти службу на контрактній основі. Тепер, раніше прийнята постанова Кабміну від 21 березня 2002 року, не є дійсною.

У новій редакції закону передбачаються поліпшення, що дозволяють налагодити більш ефективні методи роботи як обласних, так і районних призовних комісій, що відповідають за аналіз особистих якостей громадян призовного віку, медичний огляд, і остаточне схвалення рішення, відповідно до чинного законодавства, як дозволяє призов, так і навпаки, дає право на відстрочку.

Також буде переглядатися чинний до цього порядок, згідно з яким оповіщали всіх потенційних призовників про те, що необхідно з'явитися в місцеві військові комісаріати, як для приписки, так і для проходження призовної медичної комісії.

ВСУ зимой
ВСУ зимой
ВСУ зимой

Передбачається, що подібні заходи спростять розгляду питань в тих моментах, які належать до надання призовними комісіями звільнень або відстрочок від призову на строкову службу, але тільки в тому випадку, якщо громадянин надасть необхідні для подібного рішення документи.

Постановою визначаються й удосконалення в організації робіт збірних пунктів, що діють на базі військкоматів, під час перебування там ще не відправлених по місцях служби призовників. У тому числі соціальна підтримка та матеріальне забезпечення. Стосуються ці зміни і тих, хто йде служити за контрактом, або вибрав замість військової альтернативну службу.

Таким чином, поправки внесені постановою, приведуть до єдиного формату чинного зараз законодавства, всі раніше невраховані норми, якими регулювалися Положення про виконання громадянами України військового обов'язку.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що російські бойовики знову порушили "режим тиші".

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, як відбудеться вторгнення сил РФ на іншу частину України. Можливий сценарій.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Росія збільшила число бойових суден в районі незаконно анексованого Криму.