Негода в Одесі накоїла біди

В останні тижні зима щедро "радувала" українців рясними снігопадами і сильними морозами. Негода спостерігалася практично у всіх регіонах країни, винятком не стала і Одеса. На курортне місто накрив сильний шторм, який хвилями зніс кілька пляжів з узбережжя. Під удар стихії потрапили навіть літні ресторани, які були розташовані біля узбережжя. Про це повідомляє ТСН.

Повідомляється, що негода в Одесі накоїла чимало бід. Тепер городянам доводиться ретельно шукати вихід до моря, так як шторм змив практично всі пляжі. Місцева мешканка Ірина Мороз розповіла, що хвилі були настільки гігантськими, що вимили практично весь пісок. Шторм був такої сили, що на одному з пляжів хвилі відкинули сходи на кілька метрів від води. На цей час там проводяться роботи з відновлення конструкцій і на цей час прохід через пляж заблокований.

Найближчим часом у планах місцевої влади проведення ревізії всіх пляжів. Однак повністю відновити пляжі навряд чи вийде - в міста немає необхідних коштів. Але водночас влада сподівається, що вдасться обійтися без грошових вливань і піщану масу вийти повернути на пляжі.

Варто підкреслити, що таке явище не в новинку. Щороку пляжі втрачають близько 20% піску через шторми. До слова в Одесі кілька десятків років тому проводили експеримент з намиву пляжів. Для цього була залучена іноземна компанія, проте очікуваного результату отримати не вдалося. Одесити вважають, що замість забудови узбережжя багатоповерховими будинками, потрібно втілювати проєкти захисту пляжів від наступу моря.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили про чергове погіршення погодних умов. Сильні снігопади обрушаться на частину регіонів з новою силою.

Також портал Hyser інформував, що Україну накрив справжнє снігове пекло. На дорогах справжній транспортний колапс.