У Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій областях збільшилося число пацієнтів з виявленим коронавірусом.

У зв'язку з цим на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій уряд вирішив посилити карантин в даних регіонах, пише "Обозреватель".

Рішення було прийнято 18 лютого. У повідомленні прес-служби Кабінету міністрів йдеться про те, що карантинні обмеження торкнуться учнів навчальних закладів, роботи закладів громадського харчування та відпочинку, а також контролю по в'їзду або виїзду в населені пункти.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко також був присутній на нараді. За його словами такий стрибок захворюваності на ковід був цілком очікуваним тому, що саме в даний проміжок часу найбільш сильно зростає кількість хворих на ГРВІ.

головний санітарний лікар Віктор Ляшко, фото: ukrainenews.fakty

Перший заступник міністра охорони здоров'я каже, що січневий локдаун "допомагає" контролювати ситуацію із захворюваністю коронавірусною інфекцією, адже саме він допоміг розвантажити лікарні. Крім того, Ляшко заявив, що вже були визначені лікарні в регіонах, де розгорнуть додаткові ліжкомісця з підведенням до них кисню.

Лікар закликав місцеву владу бути пильними та дотримуватися всіх карантинних обмежень, щоб уникнути безконтрольного зростання хворих на ковід. Вказується, що в регіонах зі зростанням захворюваності існують порушення роботи закладів громадського харчування та розважальних. Як наслідок, контроль за правилами також повинен бути посилений.

Раніше Hyser писав про те, що Кабінет Міністрів затвердив новий порядок роботи шкіл.

Також Hyser повідомляв, що Максим Степанов повідомив про перенесення дати початку вакцинації.

Нагадаємо, що попри істотний спад в захворюваності коронавірусом в Україні, медики пророкують настання третьої хвилі епідемії та вже назвали її терміни.