НКРЕКП оштрафував АТ "ЛУБНИГАЗ"

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оштрафувала АТ "Лубнигаз". Підставою для штрафних санкцій були скарги громадян у зв'язку з припиненням розподілу природного газу. Про це повідомляє пресслужба регулятора.
У зв'язку численними скаргами громадян, НКРЕКП було прийнято рішення провести перевірку Постачальника блакитного палива АТ "ЛУБНИГАЗ". Жителі міста Лубни неодноразово зверталися із заявами про припинення розподілу газу та здійснення неправомірного Визначення річної замовленої потужності постачальником.
Після проведення перевірки постачальника природного газу регулятор провів засідання в ході якого було прийнято рішення про накладення штрафних санкцій на АТ "ЛУБНИГАЗ" у розмірі 102 тисячі гривень. Постачальника газу викрили у недотриманні вимог законодавства України та порушенні Ліцензійних умов.
Крім того НКРЕКП зобов'язав Постачальника блакитного палива надати письмові пояснення аж до 25 березня поточного року. Також регулятор очікує документи підтверджують відповідність системи газопостачання житлового будинку проєктних і виконавчо-технічної документації.
Варто нагадати, що з лютого поточного року в Україні почав діяти єдиний тариф на блакитне паливо для населення - 6,99 гривні за один кубометр. Однак напередодні в.о. глави Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Юрій Вітренко заявив, що даний тариф, швидше за все, буде діяти тільки до квітня. Тобто після завершення опалювального сезону в країні ціни на блакитне паливо можуть піднятися. Крім того він зазначив, що подорожчати може і гаряча вода, а також опалення. Що буде з тарифами на електроенергію представник міністерства сказати важко. За його словами існує кілька варіантів розвитку подій і який обере уряд на даний момент невідомо.