У МОЗ зробили звіт щодо епідеміологічної ситуації в регіонах

З середи, 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ областей по карантинних зонах. Так, Міністерство охорони здоров'я оновило список регіонів країни відповідно зонам епідемічної небезпеки щодо поширення COVID-19. Про це свідчать дані опубліковані на офіційному сайті МОЗ.

Так, станом на 26 лютого, Прикарпаття і Буковина очолюють рейтинг регіонів з найгіршою епідеміологічною ситуацією і знаходяться в "червоній зоні". Зокрема рішення про посилення карантинних заходів прийняли в Івано-Франківській та Чернівецькій областях. "Червона" зона має на увазі собою заборону на проведення масових заходів, роботу кафе, ресторанів, барів і розважальних центрів. Також у таких регіонах забороняється робота навчальних закладів, крім дитячих садків та закладів спеціальної освіти.

У "помаранчеву" зону потрапили Київська, Тернопільська, Вінницька, Житомирська, Запорізька, Закарпатська та підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей. Епідситуація в інших областях трохи краще, тому вони знаходяться в "жовтій" зоні, яка в умовах адаптивного карантину вважається базовою.

Карантинний поділ України. Фото: МОЗ
Карантинний поділ України. Фото: МОЗ

Карантинний поділ України. Фото: МОЗ
Карантинний поділ України. Фото: МОЗ

Варто відзначити, що в Україні вже стартувала вакцинація проти коронавірусу. Першими почали прищеплювати медичних працівників, які займаються лікуванням хворих коронавірусом. Далі планую вакцинувати бійців на передовій. До слова глава держави Володимир Зеленський висловив бажання вакцинуватися разом з військовослужбовцями, однак якою саме вакциною будуть прищеплювати президента поки не відомо.

Раніше портал Hyser інформував, що глава МОЗ Максим Степанов заявив, що в Україні почнуть випробовувати нову вакцину.

Також портал Hyser повідомляв, що з 27 лютого в Чернівецькій області посилюють карантин.

Крім того портал Hyser писав, що вчені виявили новий штам коронавірусу, який вражає серце.