Венеція страждає від рекордних відливів

Венеція - туристичний центр Італії, який має безліч пам'яток. Одним з таких є знамениті канали, які вважаються головною родзинкою міста. Однак в останні дні рівень води в каналах впав настільки, що вони пересохли. Про це інформує місцеве агентство Venezia Today.

Зазвичай Венеція страждає від повеней, проте цей рік по всій видимості став винятком. Рекордні відливи стали причиною висихання невеликих каналів. Відзначається, що рівень води впав на рекордні 50 сантиметрів, що велика рідкість для місцевих жителів. Гондоли і човни, прокотиться на яких приїжджають багато туристів, опинилися на землі. На думку експертів в перепадах рівня води винні кліматичні зміни.

Рекордні відливи у Венеції. Фото: скріншот Youtube-відео
Рекордні відливи у Венеції. Фото: скріншот Youtube-відео

Повідомляється, що в п'ятницю, 26 лютого мінімальний приплив у Венеції був на 48 сантиметрів нижче рівня моря, проте прогнозується, що найближчими днями він може опуститися до 55 сантиметрів. В той самий час підкреслюється, що падіння рівня припливів хоч і рідкість для Венеції, але все ж траплялося. Так, на початку 2019 року спостерігалося падіння на -66 сантиметрів, а в 2008 році на -83 сантиметри.

Варто нагадати, що в грудні минулого року через помилкові прогнози Венеція постраждала від повені. Рівень води в місті піднявся до 1,5 метрів. Тоді вода повністю затопила притвор тисячолітнього храму-базиліки Святого Марка. Також повінь завдала шкоди ресторанам і барам.

Раніше портал Hyser інформував, що від льодовика в Антарктиді відколовся величезний айсберг, площею близько 1 270 квадратних кілометрів і з товщиною шару не менше 150 метрів.

Також портал Hyser повідомляв, що археологи знайшли останки невідомого динозавра, що жив 100 млн років тому. Рептилія була вдвічі вище двоповерхового автобуса.

Крім того портал Hyser інформував, що у Швеції на продаж виставлена затишна квартира за неймовірною ціною. Житлоплощу пропонують придбати всього за 1 Шведську крону, що дорівнює 3 гривням.