Вже з початку березня для українців запрацювали два нових безвіза

Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба. На своїй сторінці в соціальній мережі він розповів, в які країни тепер українські туристи зможуть їхати без візи. Як виявилося, до списку потрапили навіть відомі курорти на карибських островах.

За словами Дмитра Кулеби, вже з 1 березня українці можуть відправлятися без візи в Гренаду. Крім того, тепер відпустку можна буде провести Арубі і Кюрасао (заморські території Нідерландів). Відкриті для туристів нашої країни будуть також Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба (карибські острови). Більше того, за словами міністра закордонних справ відкриється і Грузія. Тобто і в цю країну можна буде відправитися лише з біометричним паспортом.

Голова Міністерства закордонних справ також підкреслив, що українцям відкриваються нові шляхи для мандрівок, навіть не дивлячись на важкі обставини. Варто зазначити, що деякі країни все ще не відкривають кордони через пандемію коронавіруса.

До речі, за словами Дмитра Кулеби, можливо, найближчим часом з'являться якісь нові програми для громадян Сполучених Штатів Америки та України щодо подорожей. Правда, як раніше зазначав міністр закордонних справ, казати про безвізовий режим з США поки що зарано. Тож поки що безвізового режиму зі Сполученими Штатами українці можуть не чекати, однак, хто знає, що буде в майбутньому - можливо, і ця країна буде відкритою без візи для наших українських туристів.

Варто зазначити, що в різних країнах від туриста можуть вимагати негативний результат тесту на коронавірус. Для того щоб не стикнутися з несподіванками, варто все ж таки заздалегідь планувати свою відпустку та перевіряти інформацію на сайтах посольств.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що Дмитро Кулеба розповів, з якими труднощами під час пандемії можуть стикнутися українські туристи. З'явилися подробиці.

Також повідомлялося, що в Україні з'явився новий лоукостер.З'явилися перші подробиці.

Крім того, президент України Володимир Зеленський анонсував важливі зміни в законодавстві. Стало відомо, що скоро змінеться в житті громадян.