З 3 березня на Житомирщині діятимуть обмеження "червоної" зони.

Таке рішення місцевої влади обумовлено спалахом коронавірусу. В області лише за останні чотири тижні динаміка захворюваності коронавірусом зросла втричі. Тому і вирішили посилити карантинні обмеження, заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.


Відомо, що з вказаної дати підприємства громадського харчування перестануть приймати відвідувачів і зможуть хіба що працювати на винос або здійснювати доставку. Також буде заборонена робота торгових центрів і розважальних закладів, непродовольчих ринків і магазинів.

Зрозуміло, спорт-зали, басейни, а також фітнес-центри теж будуть закриті. До всього іншого варто додати, що правила червоної зони карантину передбачають і інші обмеження - решти зон.


Ще до вступу обмежень "червоної" зони в Житомирській області, там вже почали через спалах коронавірусу закривати дитсадки, а школи переводити на онлайн-навчання. Таким чином, в деяких навчальних закладах раніше почнуться весняні канікули.

Крім Житомирської області, в "червоній" зоні як і раніше залишаються Івано-Франківська та Чернівецька області.


Водночас в Україні із захворюваністю COVID-19 ситуація склалася наступна: на сьогодні зафіксовано 1,4 млн випадків інфікування, з них 27 404 зі смертельним результатом і 1,21 млн пацієнтів - видужали.

Раніше "Hyser" писав про те, що був названий вітамін, який пом'якшує перебіг коронавірусної хвороби.

Також наш портал повідомляв, що українців попередили про можливі карантинні ускладнення.

Нагадуємо, що МОЗ змінило карантинний поділ України, вже відомо яких зон стало більше.