Українська армія на своє озброєння отримала нову великокаліберну гвинтівку.

Так, українська армія постійно повчає на своє озброєння нову зброю. На цей раз була отримана великокаліберна багатозарядна гвинтівка ручного заряджання Alligator (»Алігатор"). До речі, всі деталі гвинтівки, зокрема найважливішу і саму - ствол, виготовлені українськими зброярами.

Головне питання, яке з'явилося у багатьох - це чому гвинтівку назвали саме так. Адже назва досить екзотичне. Як пояснили розробники, що вони назвали зброю саме так, тому що воно точне і потужне як сам Алігатор в природному середовищі існування.

До того ж, на їхню думку, гвинтівка навіть зовні трохи на нього схожа - має агресивний і брутальний вигляд.

українська армія отримала на озброєння нову гвинтівку Алігатор, фото: скріншот

Головне завдання цієї зброї - це знищення укріплень і техніки противника, в тому числі легкоброньованої. 14, 5х114-це надпотужний калібр, початкова швидкість кулі становить 980 м / с, ефективна дальність пострілу - до 2000 м, а максимальна дальність польоту кулі - до 7000 м.до речі, на відстані 1,5 км куля пробиває 10-мм броньову плиту.

Варто сказати, що технічно ця гвинтівка якісно відрізняється від своїх аналогів. Тому вона зможе зайняти гідне місце серед іншої зброї української армії. Випробування цієї гвинтівки вже пройшли і вона змогла показати відмінні результати на полігоні.

Раніше Hyser писав про те, що українці створили унікальний електромобіль-амфібію"Шторм".

Також писали, що Міноборони планує списати з озброєння радянські позашляховики УАЗ.

Нагадаємо, що на Донбасі підірвався військовий автомобіль, постраждали 9 бійців ЗСУ, перші подробиці трагедії.