Окупанти дозволили бойовикам "ДНР" відкривати вогонь по українським військовим на випередження

Така інформація стала з'являтися в російських ЗМІ. Так, бойовикам самопроголошеної "ДНР" дозволили відкривати вогонь на випередження з метою придушення і знищення вогневих точок українських військових.

Свою позицію окупанти поясняють обстрілами населених пунктів ОРДЛО з боку Збройних сил України. Ось тільки справа в тому, що підстав звинувачувати саме українських військових тут немає зовсім. Тим часом представники Операції Об'єднаних сил ще 1 березня повідомили, що вони не мають відношення до цих обстрілів. Таким чином, стає зрозуміло, що окупанти знову намагаються виправдати свою агресію фейками, мета яких дестабілізувати ситуацію у ВСУ. Правда, при цьому порушень з боку країни-агресора менше не стає. Так, майже кожного дня окупанти порушують режим тиші на Донбасі, про що неодноразово заявляли наші військові. Крім того, нерідко окупанти провокують наших захисників. В цьому разі теж можна казати про провокацію, тільки вже в інформаційному полі.

"Наголошуємо, ЗСУ не мають жодного відношення до обстрілів та вибухів, про які твердять ЗМІ ОРДЛО. Україна та її Збройні сили прагнуть мирного вирішення конфлікту і докладають усі зусилля щоб досягти миру і звільнити тимчасово окуповані території від збройних формувань РФ та їх найманців", - зазначили представники ООС.

Варто зазначити, що, за інформацією наших захисників, російський агресор тільки за минулу добу, 2 березня, вже порушував режим тиші. Крім того, окупанти відкривали прицільний вогонь з автоматичних станкових та протитанкових гранатометів. Не варто забувати і те, що неодноразово наші військові казали про те, що агресор використовує зброю, яка заборонена, згідно з Мінськими домовленостями. Тими самими домовленостями, які мовляв не виконує Україна, за словами представників РФ, - насправді ж це знову безпідставні маніпуляції.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що внаслідок обстрілів на Донбасі загинув військовий. З'явилися подробиці трагедії.

Також повідомлялося, що окупанти планують провести навчання десантників на території анексованого Криму. Стало відомо про нові плати Росії.

Крім того, головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак прокоментував загострення ситуації на Донбассі. З'явилися нові подробиці того, що діється на окупованих територіях.