Україну очікує ще одна хвиля пандемії коронавірусу

Вже зараз в нашій країні спостерігається зростання поміж інфікованих коронавірусною інфекцією, і, як заявив в ефірі каналу "Україна 24" голова Комітету Верховної Ради України, що відповідає за питання здоров'я нації, Михайло Радуцький, Україна виходить на нову хвилю захворюваності COVID-19.

За словами Радуцького, основною причиною такої негативної статистики є те, що всі громадяни "розслабилися" після невеликого поліпшення в епідемічній ситуації та скасування посилених карантинних заходів. На цей момент, число хворих безперервно збільшується, відповідно і захворюваність зростає. Таким чином, в Україні очікується чергова хвиля коронавірусу, і все це через те, що після зняття "локдауну", люди стали занадто просто ставитися до цього вірусу, нехтуючи запобіжними заходами, що, в підсумку, і викликало подальше поширення інфекції.

Ще одна версія, згідно з якою число хворих продовжує зростати, стало те, що коронавірус продовжує мутувати, і вже виявлені нові штами covid. Зокрема, в Івано-Франківській області хворіти почали діти та молоді люди, що не фіксувалося так часто на ранніх етапах пандемії. Відзначається, що оновилася і симптоматика - у заражених хвороба починається з нападів нудоти та діареї.

Пандемія коронавірусу. Фото: скріншот YouTube-відео.
Пандемія коронавірусу. Фото: скріншот YouTube-відео.

Голова Комітету ВРУ підкреслив, що єдиною методикою протидії коронавірусу, все ще залишається масова вакцинація, яка повинна дозволити досягти колективного імунітету серед усього населення нашої країни. Однак, для цього має бути щеплено не менше 60 відсотків громадян, які проживають в Україні.

Варто зазначити, що на 3 березня 2021 року, в Україні вже зареєстрували 7 235 нових випадків зараження. Найбільше число припадає на Київську, Чернівецьку та Тернопільську області, а у Львівській виявлено ще два нових різновиди коронавірусної інфекції.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, ризик виникнення яких захворювань допоможе знизити звичайний часник.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що всупереч різкому зростанню захворюваності коронавірусом, в Києві все одно проведуть спортивний матч.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у Конго виявлено ще один невідомий вірус. Наслідки зараження-летальний результат.