У столиці України відеоблогер напав на екіпаж патрульної поліції

Про те, що в центрі Києва, за хуліганські дії відносно співробітників Національної поліції, був затриманий молодий чоловік, повідомляє на своїй офіційній сторінці пресслужба правоохоронного відомства.

У вівторок, ввечері 2 березня, поліціянти були змушені затримати на Майдані Незалежності хлопця, який, знімаючи "кумедне" відео, все ж порушив при цьому законодавчі норми. За дії, спрямовані проти правоохоронця, який перебуває при виконанні своїх службових обов'язків, молодій людині загрожує відповідне покарання.

Зокрема, до екіпажу патрульної поліції, який несе службу в центрі Києва, звернувся хлопець, і повідомив, що через кілька хвилин на Хрещатику відбудеться дорожньо-транспортна пригода. Як пізніше уточнив начальник відділу поліції № 4, Ігор Падюк, правопорушник підійшов до службового автотранспортного засобу, в якому знаходився наряд патрульної поліції, і, діставши з-за спини ємність з вершками, вдарив одного з патрульних в область голови.

Момент злочину. Фото: kyiv.npu.gov.ua
Момент злочину. Фото: kyiv.npu.gov.ua

Відразу після цього "блогер" спробував втекти з місця злочину, проте його зупинили і затримали. Як виправдання свого вчинку, правопорушник висунув версію, що на таку дію пішов виключно в корисливих цілях, так як розраховував заробити трохи грошей, розмістивши знятий на відео інцидент в мережі. За словами фігуранта, подібні ролики набирають велику кількість переглядів, що дозволить йому швидко монетизувати правопорушення.

Однак, за фактом цієї події, слідчий відділ Шевченківського управління Національної поліції вже відкрив кримінальне провадження за частиною третьою статті 296 КК України(хуліганські дії). Поки молодій людині повідомлено про підозру, а стаття передбачає обмеження прав і громадянських свобод на термін від 2 до 5 років.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що за неправдиві повідомлення про" мінування", хуліганам буде "світити" реальний термін.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в Україні триває "челендж", в якому підлітки знімають на відео як труяться таблетками.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у столиці України легковий автомобіль мало не зніс автобусну зупинку.