Колишній глава Генштабу розповів що потрібно Україні для перемоги у війні з РФ

Колишній начальник Генштабу - головнокомандувач ВСУ з 3 липня 2014 року по 21 травня 2019 року генерал Віктор Муженко назвав умови за яких Україна зможе перемогти Росію. Свою заяву він зробив в інтерв'ю виданню"Факти".

Віктор Муженко зазначив, що перемога України у війні з Російською Федерацією означатиме повне повернення контролю над кордонами, які були встановлені до 2014 року. На його думку Росія повинна понести відповідне покарання за свою агресію щодо України.

Генерал заявив, що хоче жити в незалежній і процвітаючій Україні в якій не буде жодних загроз для майбутніх поколінь. Він наголосив на важливості того, щоб будь-яка держава, яка бажає завоювати Україну або частину її території, повинна зрозуміти, що це неможливо.

Процитувавши військового діяча Карла Маннергейма, Муженко зазначив, що для процвітання країни потрібна сильна влада, армія і єдність народу. Однак цих трьох умов може не вистачити для перемоги над країною-агресором. Генерал підкреслив, що Україна повинна отримати підтримку сильного і вірного союзника, тоді у Кремля не залишиться жодних шансів.

Тим часом в Естонській Службі зовнішньої розвідки не виключають можливість нападу російських сил на Україну через сусідню Білорусь. У службі зазначили, що Білорусь ідеально підходить для Кремля в разі кризи або війни, так як там можна дуже вдало розташувати свою армію. На даний момент РФ не робить ніяких видимих дій щодо Білорусі, проте в разі якщо учасники протесту візьмуть верх, то можливо військове втручання.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Леонід Кравчук виступив з грізним попередженням для Росії через загострення ситуації на Донбасі.

Також портал Hyser інформував, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив інтеграція з Російською Федерацією знаходиться на стадії завершення.

Крім того портал Hyser інформував, що в Тристоронній контактній групі розповіли, в якому випадку підуть на компроміс по Донбасу з Російською Федерацією.