Денис Шмигаль прокоментував ситуацію з пандемією коронавіруса в Україні

Після локдауна в Україні був значний спад за кількістю захворювань на COVID-19, а тепер знову зафіксували вже більше 10 тисяч нових випадків за добу. Ситуацію прокоментував

Денис Шмигаль в інтерв'ю виданню "Фокус".

За думкою голови українського уряду, на території нашої держави ще будуть наступні хвилі пандемії коронавіруса. При цьому Денис Шмигаль підкреслив, що представники уряду постійно моніторять ситуацію та вводять ті чи інші карантинні обмеження в різних регіонах. Прем'єр-міністр також зізнався, що жорсткі рішення ухвалювати не дуже легко, однак насправді це робити важливо, бо не можна жити в ілюзіях.

Крім того, Денис Шмигаль нагадав, що минулого року також були питання про кількість апаратів штучного дихання, які потрібні для пацієнтів з ускладненнями коронавірусної інфекції. Наразі такими апаратами забезпечили вже приблизно 60 тисяч з 66 тисяч місць для пацієнтів.

Варто зазначити, що наразі в Україні знову повернули адаптивний карантин, при якому регіони поділяють на зони карантину, враховуючи епідеміологічну ситуацію. Крім того, в Україні вже стартувала вакцинація від коронавіруса. Наразі відбуваються перші її етапи, при яких щеплення отримують медики, які лікують пацієнтів від коронавіруса, а також українські військові.

Варто нагадати, що наразі невідомо точно, коли саме вакцини від коронавірусу з'являються у вільному доступі. Однак, згідно з планом вакцинації, вже до 2022 року в нашій державі можуть зробити щеплення приблизко половина громадян.

Варто нагадати, що наразі невідомо точно, коли саме вакцини від коронавіруса з'являються у вільному доступі. Однак, згідно з планом вакцинації, вже до 2022 року в нашій державі можуть зробити щеплення приблизно половина громадян. Очікується, що записуватися на щеплення люди зможуть за допомогою онлайн-системи.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що президент Володимир Зеленський вже зробив щеплення від коронавіруса. З'явилися подробиці вакцинації президента.

Також повідомлялося, що в Україні знову діє адаптивний карантин. Тепер стало відомо, які регіони найближчим часом можуть потрапити в «червону зону» з найбільшими обмеженнями. Всього таких областей дев’ять.

Крім того, ситуацію з пандемією прокоментував відомий мільярдер та засновник Microsoft Білл Гейтс. За його думкою, людство не подолає остаточно коронавірус в цьому році.