Новою главою регулятора на якийсь час став заступник Кирила Шевченко, Юрій Гелетій.

Явище це тимчасове, оскільки Гелетій візьме на себе обов'язки голови Національного банку України тільки на період відпустки Шевченка. Відповідну заяву зробила директорка департаменту комунікацій НБУ Галина Калачова в ході брифінгу з питань монетарної політики.


Таким чином, Кирило Шевченко повернеться на свій пост після планової короткої відпустки. До того часу Гелетій, який є заступником голови НБУ з 22 липня, був призначений виконуючим обов'язки голови Національного банку. Його кандидатуру висунув сам Шевченко.

До слова, варто згадати, що в період з жовтня 2015 року до липня 2018 року Юрій Гелетій виконував обов'язки директора Департаменту фінансової політики Міністерства фінансів. Він вирішував завдання стратегічного реформування державного банківського сектору, а також відповідав за розвиток ринку фінансових послуг та ринку цінних паперів. Після зазначеного періоду Гелетій вступив на посаду заступника міністра фінансів.


Тим часом не так давно Національний банк оприлюднив рейтинг банків за прибутковістю у 2020 році. Очолив список ПриватБанк, який є державним. За минулий рік банк у загальній сумі заробив 25,306 млрд гривень. Прибутком вважаються ті гроші, що залишилися після сплати всіх податків і витрат.

Раніше "Hyser" писав про те, що НБУ заявив про суттєві порушення в "ПриватБанку".

Також наш портал повідомляв, що клієнтів банків в Україні, які мають борги, попередили про нове правило. Банки співпрацюватимуть з виконавчою службою, чим це загрожує боржникам.

Нагадуємо, що найбільші українські банки, такі як "Ощадбанк","ПриватБанк" і "Monobank" змінять правила своєї роботи відповідно до вимог Національного банку України.