Жителів Закарпаття попередили про введення карантинних обмежень

Не так давно в Україні знову почав працювати адаптивний карантин, і зі збільшенням кількості фіксованих захворювань коронавирусной інфекцією кількість областей, в яких встановлені найсуворіші обмеження "червоної" зони, почала зростати. Цього разу під удар потрапила Закарпатська область. Про це на своїй сторінці у Facebook заявити міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов.

Повідомляється, що у свято, 8 березня, у Міжнародний жіночий день, на території Закарпаття встановляться обмеження "червоної" зони адаптивного карантину. Рішення про це було прийнято в суботу, 6 березня, під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У комісії вирішили, що о 00:00 8 березня поточного року в області почне діяти "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції, у зв'язку з чим будуть застосовані відповідні карантинні заходи.

Відзначимо, що в даний момент Закарпатська область — третя, яка потрапила під дію карантинних обмежень "червоної" зони адаптивного карантину. Після того, як 24 лютого в Україні знову почав працювати адаптивний карантин, першою "червоного" статусу "удостоїлася" Івано-Франківська область, а за нею — Чернівецька.

Зазначимо, що уряди окремих міст самостійно вводять деякі протиепідемічні заходи. Наприклад, у Львівській, Закарпатській та Вінницькій ОДА, а також в Одеській міськраді заявили про те, що роздали своїм школам рекомендації відправити дітей на дистанційне навчання.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Максим Степанов зробив заяву щодо того, які області України знаходяться під загрозою потрапляння в "червону" зону адаптивного карантину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОЗ прийняли рішення Оновити список країн "червоної" і "зеленої" зони, так що тепер стало відомо, які держави можна відвідувати без побоювання, а в які поки краще не їхати.

Також "Hyser" писав, що глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив про те, що в даний момент в Міністерстві готуються до того, щоб запустити повітряну "швидку допомогу" з вертольотами.