Найбільший прапор України буде приспущено, але не через жалобу

Про те, що головний прапор нашої країни, який розвивається на пагорбах столиці України, на час опустять, через несприятливі метеоумови, заявив заступник голови Київської міської адміністрації В'ячеслав Непоп, повідомляє пресслужба КМДА.

За словами В'ячеслава Непопа, штормові пориви вітру створюють значне навантаження на вершину флагштока, і саме тому міська влада була змушена прийняти рішення, про те, що в таку погоду найбільший прапор України необхідно приспустити. Це рішення тільки тимчасове, і буде змінено відразу після того, як погодні умови поліпшаться. За метеорологічними прогнозами, до вечора цього понеділка, 8 березня, швидкість вітру може досягати до 45 кілометрів на годину, і, швидше за все, полотно зможуть підняти на флагшток не раніше, ніж до шостої години вечора.

Флагшток. Фото: скріншот YouTube-відео.
Флагшток. Фото: скріншот YouTube-відео.

Варто відзначити, цей столичний флагшток все ще залишається найбільшим в Україні: вага самої споруди - 32 тонни, а висота - близько 90 метрів. При цьому, такі параметри дозволяють утримувати полотно площею 24 на 16 метрів.

Нагадаємо, що за прогнозами Укргідрометцентру, погода в столиці, в перший місяць весни 2021 року, не буде серйозно відрізнятися від тієї, що за статистикою спостерігалася в минулі роки, і показники температури будуть близькі до тих, що відзначалися в період останніх п'яти років. Середня денна температура складе близько + 6 градусів за Цельсієм, а в темний час доби навряд чи підніметься вище нуля. Мінімальні можливі значення на термометрах при цьому - до 10 градусів морозу. Також на території Києва очікується переважно похмура погода, але з невеликими опадами.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у столиці України, в неділю, 7 березня, в житлових масивах Деснянського району, стався вибух.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в офісі Президента України розповіли, яким чином державні службовці можуть становити загрозу національній безпеці нашої країни.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у День опору окупації Криму, активісти запустили в повітря, у бік анексованого півострова, величезний прапор України.