Українці зіткнуться з неймовірним зменшенням ціни іноземних валют

З урахуванням сформованої в Україні економічної обстановкою, українці не звикли до різких здешевлень американського долара і євро, однак саме це відбудеться у вівторок, 9 березня. Про це повідомляє офіційна прес-служба Національного банку України.

Повідомляється, що офіційні рекомендаційні курси валют, встановлені Нацбанком на вівторок, виглядають наступним чином: 1 долар США коштує 27,70 гривень, а одне євро — 33,07 гривень. З урахуванням того, що в понеділок, 8 Березня долар коштував 27,75 гривень, а Євро — 33,40 гривень, то спостерігається зниження ціни на 5 і 33 копійок відповідно, що є досить різким зниженням ціни, особливо у випадку з євро.

Відзначимо, що протягом понеділка, 8 березня, у фінансових установах та пунктах обміну валюти України діяли наступні курси валют: 1 долар США коштував 27,65/27,90 гривень, а одне євро — 32,90/33,35 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках лібералізації ринку, якою займаються в уряді, в 2021 році планують змінити правила покупки американського долара для юридичних осіб. Повідомляється, що тепер, коли зміни вступили в силу, юридичні особи можуть купувати валюту не маючи зобов'язань у вигляді зовнішньоекономічних контрактів.

Завдяки цьому рішенню ліквідність валютного ринку в середньостроковій перспективі збільшиться, хоча в уряді не виключають можливість того, що перший час після вступу рішення в силу попит на валюту виросте, що відіб'ється і на вартості долара.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що "Ощадбанк" розпочав співпрацю з Національним банком України, заявивши про початок дії нової кампанії для клієнтів, яка називається "Знай свої права" і дозволить захистити права клієнтів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Нацбанку Кирило Шевченко тимчасово залишає свій пост, а його місце поки займе заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

Також "Hyser" писав, що клієнти одного з найбільших банків України "Приватбанку" скаржаться на те, що їм можуть заблокувати карту за звичайний переказ коштів з однієї картки на іншу, при цьому вирішуючи проблему, співробітники банку можуть вести себе по-хамськи.