З'явилася інформація про новий план мирного врегулювання конфлікту в Донбасі.

Уточнюється, що він був розроблений спільними зусиллями України, Німеччини та Франції. Тепер всі чекають відповіді на цей план від Росії як учасниці переговорів. Відповідну заяву зробив голова офісу президента Андрій Єрмак, про що повідомляє Telegram-канал "hromadske".


Примітно, що в МЗС РФ запевняють, що нічого про нібито новий розроблений план не знають. Хоча Єрмак стверджує, що план по Донбасу "вже лежить на столі" і найближчим часом може стати темою для обговорення під час відеоконференції в "нормандському форматі".

Також він уточнив, що на цей час план складається з начерків, які в разі їх узгодження стануть основою з врегулювання конфлікту на Донбасі, повернення і реінтеграції окупованих територій в Україні. Головне зараз, щоб і з боку Росії була видна зацікавленість в реалізації цього плану.


Однак заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко зазначив, що Москва насправді нічого про згаданий план не знає. За його словами, він не те, що не бачив цього мирного плану, запропонованого Францією і Німеччиною, але і не чув про нього.

До слова, нову зустріч політичних радників лідерів "нормандської четвірки" готують вже понад рік. Але якщо вона так і не відбудеться, то президент Володимир Зеленський заявив, що в такому випадку хоче зустрітися з лідерами Франції, Німеччини та Росії, що входять до "нормандської четвірки", окремо.

Раніше "Hyser" писав про те, що окупанти і далі порушують режим тиші на Донбасі.

Також наш портал повідомляв, що Росія стягує важкі ракетні сили до кордонів України.

Нагадуємо, що стало відомо, коли і за яких обставин Росія може втратити Путіна.