У Києві пройдуть планові відключення електрики

У четвер, 11 березня в Києві у зв'язку з проведенням планових робіт відключать подачу електроенергії по безлічі адрес. Про це повідомляється на сайті ДТЕК Київські електромережі.
У столиці буде тимчасово припинена подача електрики по ряду адрес. Відзначається, що відключення відбудеться у зв'язку з проведенням планових робіт. Дізнатися повний перелік адрес, час відключення і час відновлення подачі електрики можна з графіка.
Варто відзначити, що глава уряду Денис Шмигаль відповів на питання, що хвилює багатьох українців - чи дорожчатиме Електрика з 1 квітня? За словами прем'єр-міністра в українців немає приводу для занепокоєння, адже з великою ймовірністю ціни на електроенергію залишаться на чинному рівні - 1,68 гривні.
Денис Шмигаль підкреслив, що ціни на електроенергію для населення повинні відповідати ринковим. Крім того він додав, що українці, які перебувають у скрутному фінансовому становищі отримають підтримку від держави у вигляді субсидій.
До слова, з 1 січня 2021 року для всіх споживачів був встановлений єдиний тариф в 1,68 гривні /кВт год. У зв'язку зі скасуванням пільгового тарифу, для жителів України, які використовують електроопалення таке підвищення стало справжнім ударом по гаманцю. В уряді було прийнято рішення компенсувати різницю між новим і попереднім тарифом. Також була інформація, що з 1 квітня 2021 року українців чекає чергове підвищення тарифів на електроенергію. Підкреслюється, що спочатку в уряді розглядали варіант підвищення загального тарифу до 2 гривень, проте від цієї ідеї незабаром відмовилися. Крім того передбачалося, що з 1 квітня ціна за перші 300 кВт/год залишиться колишньою, а за кожен наступний доведеться віддати 3,42 гривні.