У Рівненській області сталася ДТП з великою кількістю постраждалих

Про те, що в дорожньо-транспортній пригоді брали участь кілька неповнолітніх, на своїй офіційній сторінці повідомляє пресслужба Національної поліції в Рівненській області.

Дзвінок про те, що у Вараському районі, між населеними пунктами Нетреба та Антонівка стався інцидент з легковим автомобілем, надійшов у відділення поліції в понеділок, 12 березня, близько 9 години вечора.

Виїхала на місце події оперативна група слідчих виявила, що неповнолітній водій, віком в 16 років, житель села Великі Цепцевичі, і знаходився за кермом легкового автомобіля "Audi А6", не зміг вибрати безпечний швидкісний режим, внаслідок чого не впорався з керуванням автотранспортним засобом, виїхав за межі автомобільної траси, де і врізався в дерево, що стоїть на узбіччі.

ДТП. Фото: rv.npu.gov.ua
ДТП. Фото: rv.npu.gov.ua

Підсумком трагічних обставин стало те, що сам неповнолітній водій помер на місці. Пасажири, також присутні в авто, а це дівчата 14 і 15 років, і 16-річний хлопець зазнали численних травматичних ушкоджень органів і тканин. Зокрема, в однієї з неповнолітніх зафіксована ампутація фаланги пальця руки, перелом нижньої кінцівки та відкрита черепно-мозкова травма. Всі троє є мешканцями малих і великих Цепцевичів, де навчаються у місцевих загальноосвітніх закладах. На цей час всі постраждалі госпіталізовані в найближчі лікарні.

ДТП. Фото: rv.npu.gov.ua
ДТП. Фото: rv.npu.gov.ua

Зазначається, що за фактом порушення правил ПДР, які призвели до смерті потерпілого, правоохоронці зі слідчого управління приступили до досудового розслідування за частиною другою статті 286 КК України. Вже з'ясовано, що автотранспортний засіб належав одному з родичів загиблого неповнолітнього водія. Також стало відомо, що в основі ДТП лежить банальне бажання підлітків "покататися". Всі обставини та подробиці, що призвели до трагічної події, зараз з'ясовуються.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що з 5 березня 2021 року в Україні ввели нові штрафи за відсутність "утримує системи" при перевезенні дітей.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що для українських водіїв значно збільшили штрафні санкції за водіння напідпитку.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в Одеській області в ДТП загинув співробітник Національної поліції.