У нашій країні змінився список регіонів, що потрапили в "помаранчеву" карантинну зону

Про те, що до переліку "помаранчевих" зон потрапила ще одна, цього разу Чернігівська області, свідчать дані, опубліковані на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України.

Станом на понеділок, 15 березня 2021 року, в "червоний" зоні епідемічної небезпеки, все ще залишаються Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська та Житомирська області, а в "помаранчевий" карантинний список вже потрапили 11 територій: Чернігівська, Черкаська, Хмельницька, Тернопільська, Сумська, Миколаївська, Львівська, Київська, Донецька та Вінницька області, включаючи й столицю України, Київ.

Поки що залишаються з "жовтим" маркером коронавірусної інфекції: Херсонська, Харківська, Рівненська, Полтавська, Одеська, Луганська, Кіровоградська, Запорізька, Дніпропетровська та Волинська області.

"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.
"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.

Варто відзначити, що вже в 9 областях, на 100 000 осіб зафіксовано понад 60 госпіталізованих пацієнтів з симптоматикою коронавірусної інфекції: у Чернівецькій - 89 пацієнтів на 100 000 населення, у Хмельницькій - 73 заражених на умовних 100 000, у Тернопільській - близько 60 пацієнтів на 100 000 громадян, у Миколаївській - 90 на 100 000, у Закарпатській - практично 87, у Житомирській - 96, у Вінницькій - 122, й абсолютний рекордсмен - Івано-Франківська, зі 123 інфікованими на 100 000 поки ще здорових громадян. У Києві на 100 000 населення, за цією ж статистикою, тільки 77 пацієнтів з COVID-10.

Нагадаємо, що після скасування посиленого "карантину зимових канікул", з 24 лютого 2021 року, в Україні знову повернулися до правил адаптивних обмежень, які передбачають поділ територій на "кольорові" зони, відповідно до рівня епідемічної небезпеки. Найжорсткіші заходи діють в "червоних", а "помаранчеві" вже є зонами серйозного ризику інфікування.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Віктор Ляшко повідомив, коли можна перейти до прогнозів щодо закінчення третьої хвилі пандемії.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, з якої причини, і коли, закрили гірськолижний курорт "Буковель".

А до цього "Hyser" розповідав про те, як виглядає мобільний госпіталь для інфікованих, розгорнутий в Івано-Франківській області.