Ще кілька областей нашої країни можуть потрапити в "червону" карантинну зону

Про те, що Миколаївська і Вінницька області, можливо, змінять "кольоровий" маркер епідемічної небезпеки найближчим часом на "червоний", бо відсоток співвідношення госпіталізованих з коронавірусною інфекцією пацієнтів, щодо здорового населення вже знаходиться на межі максимально допустимого значення, в інтерв'ю виданню "РБК-Україна" заявив голова Центру економіки охорони здоров'я Юрій Ганіченко.

Також, цілком можливо, що число територій зросте ще на три. У Сумській, Львівській та Київській областях виникли проблеми з коефіцієнтом виявлення нових хворих коронавірусом, а недолік інформації викликаний тим, що в цих регіонах не проводять необхідну кількість щоденних тестів, якщо порівнювати з середніми показниками по Україні.

"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.
"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.

Аналогічна, нестабільна епідемічна ситуація, що не залишає надій на позитивний вихід на нижчий "кольоровий" рівень небезпеки, спостерігається і в Тернопільській області. Вже зараз в цій області фіксується значні зміни щоденного приросту серед інфікованих коронавірусною інфекцією, практично досягли максимально допустимої позначки.

Нагадаємо, що в нашій країні 24 лютого цього року був скасований режим "локдауна", і почав діяти адаптивний карантин, після чого всі регіони почали розділяти на зони за кольором. У "червоній" зоні діють максимально жорсткі карантинні обмеження, "помаранчева" знаходиться в зоні ризику, в "жовтій" діють загальні карантинні заходи, а в "зеленій" обмеження максимально пом'якшені.

З повним списком "кольорових" зон, за даними на 15 березня 2021 року, можна ознайомитися трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, у яких регіонах України школярів знову відправили на дистанційне навчання.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у сусідній Молдові карантинні обмеження можуть змінити на надзвичайний стан.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що головний санітарний лікар України попередив, що третя хвиля пандемії закінчиться ще нескоро.