ЗСУ випробували новий ракетний комплекс "Нептун"

На сході України вже сьомий рік триває збройний конфлікт з Росією. За ці роки українська армія значно зміцнилася і продовжує розвиватися. Так, заступник голови Укроборонпром" Мустафа Найєм опублікував кадри "Українського мілітарного порталу" з випробуванням нових ракет.

На опублікованих кадрах продемонстровані запуски і політ крилатих ракет, які призначені для ураження кораблів противника. Зазначається, що ракети були передані Військово-морським силам ЗСУ 15 березня.

Випробування. Фото: Український мілітарний портал
Випробування. Фото: Український мілітарний портал

Випробування. Фото: Український мілітарний портал
Випробування. Фото: Український мілітарний портал

Мустафа Найєм підкреслив, що минулого року практично ніхто не вірив, що вийде створити подібну зброю. Однак дослідний зразок берегового ракетного комплексу "Нептун", який зробили в конструкторському бюро" Луч", вже переданий Міністерству оборони.

Варто відзначити, що раніше ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак заявив про можливий початок повномасштабної війни на Донбасі. Він зазначив, що українським захисникам на передовій необхідно готуватися до провокацій з боку ворога, які почнуться як тільки потеплішає. Гримчак додав, що Росія може ввести на територію України свої війська під виглядом миротворців, як намагалася це зробити в 2014 році. Також він зазначив, що в разі наступу під ударом Кремля першу чергу опиниться Київ і військові частини. За його словами Росія піде шляхом загострення відразу ж, коли зрозуміє, що плани вдавлення "республік" в тіло України не будуть реалізовані на її умовах.