Українських автомобілістів попередили про збільшення кількості приладів вимірювання швидкості.

Про те, що так званих TruCAM на українських дорогах стане більше, повідомили в українській патрульній поліції. Відповідну заяву зробив заступник начальника Департаменту патрульної поліції України, пише "FBC.ua".


Він зазначив, що у понеділок, 22 березня, українська поліція доповнила свій список 60 новими ділянками територій, на яких надалі будуть вимірювати швидкість автомобілів. Зокрема, на наступних ділянках збираються розмістити нові прилади TruCAM:


Водіям же повідомили, що на дорогах встановлять плакати з попередженням, що на дорозі працює фото-і відеофіксація. Однак все-таки рекомендується не порушувати швидкісний режим на дорогах, не тільки, щоб уникнути штрафу, але і можливого ДТП. Адже моментально зупинити автомобіль на будь-якій швидкості просто неможливо, оскільки є гальмівний шлях, який може стати смертельним для пішохода.

До слова, варто зазначити, що з початку 2020 року в судах було розглянуто сотні справ з питання перевищення швидкості. При цьому мова йде як про фіксацію порушень за допомогою камер, так і за допомогою TruCam.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні запрацювали нові штрафи ПДР. Раніше порушники відбулися б сумою в 510 гривень, але зараз все набагато серйозніше.

Також наш портал повідомляв, що експерти розповіли, що потрібно робити, якщо зупинила поліція. Стала відома одна хитрість для водіїв, яка може допомогти вийти з будь-якої незручної ситуації.

Нагадуємо, що не завжди вимоги про оплату штрафу на місці порушення є правомірними. На цей рахунок висловився один досвідчений адвокат.