Українцям розповіли, коли в Україні почнеться гострий дефіцит питної води.

Так, українців вже встигли попередити про те, що незабаром в країні почнеться гострий дефіцит питної води. Про це розповіли в Державної екологічної інспекції. Брак води почнеться приблизно з 2050 року. Така ситуація склалася в результаті скидання небезпечних речовин, недостатньо очищених стоків і засмічення річок.

"Протягом 2020 ГЕІ склала 3777 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері водних ресурсів, розрахувавши 188 млн гривень збитків", - зазначено в повідомленні.

За даними Національної гідрометслужби, концентрація токсичних сполук в українських річках в 30-40 разів перевищує гранично допустимі норми.

"Тому, згідно з прогнозами Інституту водних проблем і меліорації, вже до 2050 року Україні доведеться імпортувати питну воду", - підкреслив глава Держекоінспекції Андрій Мальований.

Крім того багато експертів вважають, що захист водних ресурсів в Україні має стати першочерговим завданням. За цим повинні стежити спеціальні контролюючі органи. Якщо цим зараз не займатися, що потім може бути дуже пізно.

"Минулого року був підписаний меморандум про співпрацю з Держводагентством, в рамках якого працюємо над створенням системи оперативного спостереження за станом водних об'єктів", - сказав Мальований.

Крім того про те, що людство в цілому може зіткнутися з нестачею прісної води йдеться практично в кожній доповіді ЮНЕСКО. Такі висновки зроблені на основі багаторічних досліджень, які підтверджені незаперечними фактами. Тому таку інформацію просто не можна ігнорувати. Тому що в результаті це може дуже погано закінчитися.

Раніше Hyser писав про те, що Міністр соціальної політики Лазебна уточнила, коли звертатися за житловою субсидією.

Також писали, що для українців приготували неприємний "сюрприз", нові тарифи на газ заженуть у борги кожного.

Нагадаємо, що українцям підсунуть завищені тарифи за газ, озвучена причина.