Для деяких громадян України уряд планує ввести економічні паспорти

Про те, що Президент України Володимир Зеленський пообіцяв впровадити особливі документи для неповнолітніх, завдяки яким вони матимуть доступ до коштів, що надходять від розробки корисних копалин нашої країни, повідомляє новинний портал "Обозреватель".

Зокрема, радник глави держави Олег Устенко анонсував створення спеціального національного фонду, в який будуть перераховувати надлишки коштів з державного бюджету, надходження від приватизації, і гроші за продаж державних ліцензій на розробку та експлуатацію корисних копалин.

Також до цього фонду надходитиме частина доходу від продажу видобутого з надр. Однак, скільки саме, в уряді поки не вирішили. Для того ж, щоб накопичені кошти не втратили вартість внаслідок інфляції, Фінанси стануть вкладати в облігації внутрішньої державної позики, в аналогічні цінні папери інших держав, або ж в безризикові, з точки зору держави, операції.

Паспорт. Фото: скріншот YouTube-відео
Паспорт. Фото: скріншот YouTube-відео

За словами Устенка, такі дії можуть гарантувати, що сума у фонді буде збільшуватися вище рівня інфляції. В іншому випадку, держава просто буде втрачати накопичені фінанси, а якби фонд почав роботу вже в цьому році, то мінімальний рівень доходу повинен був би скласти 10 відсотків, що перекриє офіційну інфляцію в 7 відсотків, і залишить 3 відсотки прибутковості.

Нагадаємо, що економічні паспорти були обіцяні в передвиборчий агітації Володимира Зеленського, і тільки після двох років, наш уряд перейшов до втілення цієї мрії в реальне життя. Варто зазначити, що одночасно з економічним паспортом, неповнолітньому українцю буде відкрито персональний державний рахунок, з якого, по досягненню 18 років, він зможе зняти кошти для здобуття вищої освіти на території України.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у" Нафтогазі "незабаром оприлюднять вартість тарифу "річний".

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у МВС України вже знайшли всіх вандалів, які понівечили Офіс Президента.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в Україні знову можуть оголосити повний "локдаун".