За останніми даними, Миколаїв теж опинився в "червоній" зоні.

Таким чином, вже з 27 березня цей регіон потрапить в "червону" карантинну зону у зв'язку з активним зростанням поширення коронавірусу в області. Відповідною інформацією в Telegram поділився міністр уряду Олег Немчинов.


Рішення про посилення карантинних обмежень прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, враховуючи високий рівень епідеміологічної небезпеки, пов'язаний з COVID-19.

Примітно, що за останню добу в Миколаївській області зафіксовано 377 випадків зараження коронавірусом.


Варто зазначити, що незадовго до цього в "червоній" зоні опинилися ще дві області – Миколаївська і Черкаська. В результаті вони приєдналися до інших регіонів, з підвищеним рівнем епідеміологічної небезпеки: Львівської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Одеської, Сумської та Чернівецької області, а також до Києва.

Всі інші регіони, за винятком Херсонщини, знаходяться в "помаранчевій".


До слова, на сьогодні в Україні налічується 1,63 млн осіб, які заразилися COVID-19. Для 32 368 пацієнтів все закінчилося летальним результатом, оскільки хвороба мала для них занадто важкі наслідки. Одужало ж 1,32 млн осіб.

Раніше "Hyser" писав про те, що мер Києва Кличко назвав умову зупинки громадського транспорту в столиці.

Також наш портал повідомляв, що міністр охорони здоров'я Максим Степанова назвав області з напруженою епідеміологічною ситуацією, які незабаром можуть потрапити в "червону" зону карантину.

Нагадуємо, що МОЗ уточнило, де можна ходити без масок в "червоній" зоні. В уряді уточнили деталі своєї постанови.