В Австрії поліція розшукує банду з семи осіб, яка вчинила напад на українських підлітків

У неділю, 28 березня в австрійському місті Грац банда з семи осіб вчинила напад на українських підлітків. Один з хлопців отримав ножове поранення. Про це повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба на своїй сторінці в facebook.
Згідно з інформацією два українці 15 і 17 років хотіли продати одяг і на одній з інтернет-платформ відгукнувся "покупець" і призначив зустріч у підземному пішохідному переході. Під час примірки куртки, нібито покупцем, підлітків оточила банда в масках. Українцям почали погрожувати пістолетом, вимагаючи віддати цінності і гроші. Коли 17-річний українець почав чинити опір спалахнула бійка в ході якої один з нападників вдарив хлопця ножем. 15-річний хлопець прийшов на допомогу, але невідомі побили і його після чого розбіглися.
Олександр Щерба зазначив, що на даний момент життю пораненого хлопця ніщо не загрожує. За даними місцевих правоохоронних органів на двох українців скоїла напад банда з семи осіб. Як зазначають у поліції мотивом нападу, швидше за все, було пограбування. Зловмисників поки не знайшли, але поліція активно займається пошуком.
Посол підкреслив, що Почесний консул України Фрідріх Мьостль стежить за розвитком подій і знаходиться на прямому контакті з шефом поліції Граца.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Житомирі стався напад на військовослужбовця. Чоловік вирішив заступитися за літню жінку і отримав газ в обличчя.

Також портал Hyser повідомляв, що на Львівщині чоловік прийшов до знайомого з гранатою, яка привелася в дію прямо в руці. Обидва чоловіки загинули не дочекавшись приїзду швидкої допомоги.

Крім того портал Hyser інформував, що у Дніпрі влаштували стрілянину в переповненому кафе. За даними поліції в конфлікті брало участь 15 осіб, всі вони були затримані.