Служба безпеки України (СБУ) оголосила про багатоетапне антитерористичне навчання, яке розпочнеться в середу, 14 квітня, і триватиме до кінця травня.

Як повідомляє пресслужба відомства на офіційному порталі, навчання будуть проходити в Харківській області, і в основному будуть сконцентровані на прикордонних з Росією районах.

"СБУ просить вибачення за тимчасові незручності та просить харків'ян і гостей області з розумінням поставитися до необхідності проведення антитерористичних тренувань", - йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Брати участь будуть як підрозділи СБУ, так і Національна гвардія України (НГУ), Національна поліція, Державна прикордонна служба України, Військова служба правопорядку, Харківська обласна прокуратура та інші члени Координаційної групи Антитерористичного центру.

Також зазначається, що на навчаннях використовуватимуть бойову вогнепальну зброю та військову техніку.

"Навчання проходитимуть в умовах максимально наближених до реальних, у тому числі з використанням бойової вогнепальної зброї, військової техніки та радіотехнічних засобів", - попередили в Службі безпеки.

Підкреслюється, що на окремих територіях співробітники силових відомств можуть перевіряти документи у громадян і поводити огляд автомобілів.

В СБУ просять громадян мати при собі документи, що засвідчують особу та бути пильними.

"Органи місцевого самоврядування поінформовано про заплановані заходи і вони надають повне сприяння правоохоронцям. СБУ гарантують, що тренування проходитимуть у суворій відповідності з вимогами діючого законодавства України і з безумовним дотриманням прав і свобод людини", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Нyser" писав про те, що військовий комісар розповів про головні нововведення призовної компанії цього року.

Також наш портал повідомляв, українські військовослужбовці провели навчання неподалік окупованої території Криму.

Нагадуємо, у Генштабі оголосили про початок весняного призову 2021 року.