Російська Федерація зараз активно думає над тим, як дедоларизувати свою економіку і замінити такі платіжні системи як Visa і MasterCard, контрольовані Заходом, у зв'язку з можливими новими санкціями.

Про це заявив Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю іранському інформагентству IRNA, а також прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков. Пише "Українська правда".

Так Сергій Лавров запевняє, що в частині санкційної політики Вашингтона РФ "продовжує виступати проти будь-яких односторонніх обмежувальних заходів".

Відзначається, що Росія збирається нарощувати зусилля по зниженню санкційних ризиків і потенційних витрат для економоператорів. Мова, зокрема, йде про роботу над поступовою дедоларизацією і перехід до взаєморозрахунків в національних або альтернативних долару валютах.

Також влада РФ планує, що країна незабаром зможе відмовитися від використання контрольованих Заходом міжнародних платіжних систем, зокрема від Visa та MasterCard.

За словами Дмитра Пєскова, він не виключає, що Захід може і раніше відключити Росію від платіжних систем Visa і MasterCard в рамках санкційної політики.

"... обмеження проявляються в найрізноманітніших формах, це досить непередбачуваний процес, тому в рамках цього процесу, враховуючи подібні недружні, а часом навіть ворожі форми поведінки по відношенню до нас, виключати не можна нічого", - заявив прессекретар президента Росії.

Зазначимо, Росія 8 років здійснює гібридну військову агресію проти України, окупувавши півострів Крим і підтримуючи незаконні збройні формування в Донецькій і Луганській області. Цивілізований світ тисне на Росію за допомогою економічних санкцій, не визнаючи анексію Криму і вимагаючи від РФ припинити агресію проти України.

Раніше "Нyser" писав про те, що у США хочуть ввести проти Росії нові санкції.

Також наш портал повідомляв, в РНБО прийняли рішення застосувати жорсткі санкції щодо 27 колишніх чиновників.

Нагадуємо, у Пентагоні відреагували на загострення ситуації на Сході України.