В Україні змінили правила проведення виплат, доставляння пенсій та соцдопомоги

Про те, що згідно з постановою Кабінету Міністрів №277, в ПФУ проведуть конкурс, спрямований на відбір організацій, які повинні будуть здійснювати виплату і доставляння пенсій і соцдопомоги за місцем реального проживання одержувачів в межах нашої країни, повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

До 1 вересня 2021 року проводити виплати та доставляння пенсій будуть співробітники "Укрпошти". Після проведення конкурсу, з 1 вересня 2021 року, отримувати пенсію і грошову допомогу за місцем проживання зможуть тільки: особи з інвалідністю першої групи; особи, які не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду(за висновком лікарсько-консультативної комісії); громадяни, які досягли віку в 80 років і ті, хто отримує державну соціальну допомогу замість осіб, які не мають права на пенсію, або допомоги по догляду.

Доставка пенсій. Фото: скріншот YouTube-відео.
Доставка пенсій. Фото: скріншот YouTube-відео.

Відзначимо, що громадяни з вищеописаних категорій населення, будуть отримувати виплати та грошову допомогу за власним вибором - як через організацію, яка перемогла на конкурсі, так і через банк, обраний самостійно з-поміж затверджених в уряді.

Решта категорій громадян, які поки ще отримують грошові виплати у відділеннях "Укрпошти", або якщо їм їх доставляють додому листоноші, до 1 вересня 2021 року зобов'язані вибрати один з представлених банків для здійснення подальших виплат пенсій.

Якщо ж до зазначеного терміну пенсіонер не зробить свій вибір, виплата пенсій такому одержувачу, з 1 вересня 2021 року, здійснюватиметься через автоматично відкритий рахунок в "Ощадбанку", який буде створений після звернення органу Пенсійного фонду України. При цьому, одержувача пенсії будуть зобов'язані заздалегідь проінформувати. Також, громадяни зможуть у будь-який зручний час змінити "Ощадбанк" на іншу відповідну фінансову установу.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, звідки виникає переплата пенсії і як уникнути відрахувань з виплат.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що влітку цього року буде ще одне підвищення пенсій.

А до цього ми розповідали про те, що через дефіцит коштів у Фонді соцстрахування, українцям затримують виплати лікарняних.