США перекинули до Польщі кілька десятків винищувачів

У той час як Росія направила у Чорне море майже два десятки військових кораблів, США перекинули до Польщі кілька десятків бойових винищувачів. Про це повідомив Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак в Twitter.
Європейське Командування збройних сил США направило до Польщі десятки винищувачів F - 15 і F-16. Зазначається, що перекидання військової техніки пройшло у зв'язку з проведенням військових навчань.
"Сьогодні до Польщі прибули кілька десятків американських літаків F - 15 і F-16. Європейське Командування збройних сил США відпрацьовує швидке перекидання ВПС в Європі з використанням, зокрема, польських аеродромів", — повідомив глава Міноборони Польщі.

У той же час, як повідомляє interfax, представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що перекидання військових літаків до Польщі ніяк не пов'язане з ситуацією на російсько-українському кордоні. За його словами винищувачі дійсно були перекинуті в рамках військових навчань. Також Джон Кірбі зазначив, що Вашингтон стежить за ситуацією на російсько-українському кордоні і схвильований тим, що відбувається. За його словами кількість російських військових біля кордону України набагато більша, ніж у 2014 році. Також наголошується, що Росія не зупиняється на цьому і продовжує активно перекидати свої сили. Кібрі зазначив, що в Росії пояснюють велике скупчення сил військовими навчаннями, проте США сумніваються в цьому.
Варто нагадати, що колишній радник Путіна, Андрій Ілларіонов заявив, що найближчим часом Росія не завдасть удару по Україні. За його словами глава Кремля має намір задіяти набагато більше ресурсів і військових, ніж спостерігається на кордоні з Україною зараз. Ілларіонов зазначив, що Кремль збирає сили для повномасштабного наступу.
Раніше портал Hyser повідомляв, що Росія направила до Криму 50 бойових літаків.