У четвер, 6 травня, "червону" карантинну зону покинули три області: Харківська, Хмельницька та Чернігівська. Таким чином "критична" зона скоротилася вдвічі.

Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відомо, що Харківська та Хмельницька області перейшли в "жовту" зону карантину. А ось Чернігівську було прийнято рішення перевести в "помаранчеву", де залишаються деякі жорсткі обмеження.

У "червоній" зоні карантину на цей час залишилися Сумська, Полтавська та Запорізька області. У них продовжує діяти заборона на роботу кафе, ресторанів, ТРЦ.

Відзначимо, в "жовтих" зонах, зокрема, знімаються обмеження на роботу кафе і ресторанів; кінотеатри, драмтеатри та інші заклади культури зможуть працювати з доступністю половини місць в залах.

У "помаранчевій" зоні заборонено:

- робота дитячих таборів;

- робота об'єктів розміщення, за винятком готелів;

- призупиняються планові госпіталізації.

Крім цього, зберігаються заборони "жовтої" і "зеленої" зон. Масові заходи можливі, але кількість учасників не більше 20 осіб.

Варто зазначити, що за добу 5 травня в Україні зафіксували 6038 нових випадків COVID-19. Госпіталізували 1849 хворих, померли 374 людини, а одужали понад 14 тисяч.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Києві (622), Донецькій (599), Харківській (544), Дніпропетровській (543) та Рівненській (403) областях.

За весь час пандемії в Україні виявили: 2 097 024 зараження коронавірусом, 1 711 709 одужань від COVID-19, 45 451 людина померла.

За добу 5 травня 2021 року в Україні щеплено 24 494 особи, 783 812 осіб щеплено з початку прищеплювальної кампанії. Завершили вакцинацію (отримали 2 дози) - 419 осіб.

Раніше "Нyser" писав про те, що у МОЗ прогнозують нову хвилю захворюваності.

Також наш портал повідомляв, українцям розповіли, в яких місцях відбувається моментальне зараження COVID-19.

Нагадуємо, Віталій Кличко пояснив жителям столиці, в якому режимі працюватимуть кладовища під час поминальних днів.