В уряді вирішили зменшить кількість субсидованих домогосподарств

Останнім часом в уряді намагаються зробити фокус на тому, що субсидія на комунальні послуги отримували громадяни, які найсильніше цього заслуговують. Нещодавно в Кабінеті Міністрів вирішили в черговий раз зменшити кількість домогосподарств, які зможуть претендувати на отримання допомоги від держави в оплаті ЖКП. Про це йдеться в постанові Кабміну, опублікованому на офіційному порталі.

У документі сказано, що з 1 травня 2021 року призначення субсидії відбувається після того, як претендує на неї надасть нову заяву, разом з якою йде декларація про доходи і витрат, а кількість випадків, коли субсидія не призначається збільшилася.

Наприклад, допомогу від держави можуть не отримати ті українці, в сім'ї яких є автомобіль, з випуску якого пройшло менше 5 років, а також в тому випадку, якщо в сім'ї є дві машини, з року випуску яких пройшло менше 15 років.

У субсидії також можуть відмовити, якщо в домогосподарстві перебуває повнолітній, який не має офіційних доходів або середньомісячний дохід становить менше мінімальної зарплати, якщо тільки цей член сім'ї не перебуває на денній формі навчання або зареєстрований як безробітний.

Не отримають субсидію і ті українці, члени сім'ї яких перебували за кордоном сумарно більше 60 днів. Виняток робиться в тому випадку, якщо перебування за кордоном було пов'язано з навчанням, відрядженнями, лікуванням або доглядом за дитиною.

Якщо учасник домогосподарства За останній рік здійснював покупку на суму понад 50 тисяч гривень, (при цьому зараховується купівля валюти, цінних паперів, віртуальних активів і будматеріалів), він також не може претендувати на допомогу в оплаті ЖКП.

Нарешті, якщо у громадянина у власності знаходиться більше одного житлового приміщення, виняток робиться, якщо власність знаходиться на тимчасово непідконтрольній території.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в уряді обнадіяли українців новими змінами в податках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд істотно полегшив отримання деяких довідок.

Також "Hyser" писав, що в уряді озвучили нову вартість електроенергії на наступні два місяці.